View Single Post
Old 2017-04-27, 08:37   #185
tautvydas117
 
Statusas: Pastovus MB1 Narys
Užsiregistravo: 2015-04-12
Gyvenamoji Vieta: Kaunas
Pranešimai: 240

tautvydas117 is on a distinguished road



Standartinis

Kas dėl dažymo kainų - apskambinau ne vieną ir ne du dažytojus, prisirinkau kontaktų iš draugų kas toj srity sukasi ir panašiai, tai iš kokių 25 apskambintų žmonių - aiškiai pasimatė trys variantai dažytojų:

1. 2,5K net nematę auto nustato kainą + dažai ir lakas
2. Palauk iki žiemos, apsiimsiu už protingą kainą, nes dabar pavienių detalių skubaus dažymo sezonas
3. Nenoriu/neapsiimu/nemoku dažyt visos mašinos

Taip kad šis variantas kur nuvežiau, su mano minėta kaina, į kurią įskaičiuoti ir dažai, o ir dažo kameroj - manau protingiausias pasirinkimas. Na aišku man asmeniškai dar prie sumos dasideda traliukas pirmyn atgal, nes išvežtas taip pat dažytis į mažesnį miestą.

Kas bendrai dėl dažų kainų, tai kaip ir minėjo kažkas - viskas brangsta. Prieš 3 metus taspats dažytojas kur mano mersui dabar užsišaukė 1800Eur + dažai, atitinkamai norėjo už tokį patį darbą 1060Eur + dažai lygiai tokios pačios paruošimo atžvilgiu būklės mašinos, tik šiektiek mažesnės (Subaru Impreza).

Taip pat pas daug ką kainos labai proporcingos tam, kokių mašinų jiem atveža daryt - jei jau gauna Mustangų luptų ir visokių M3 ir M5 iš amerikės padažinėt - jau iškart kito lygio dažytojas, o jei dar neduok dieve Porsche ar Lamborghini kažkada dažykloj pas juos buvęs, nu tai ten jau nebelogiškom sumom kainos prasideda, nors mano nuomone dažymo srityje labai dažnai išvis kaina kokybės neatitinka - gali medžiagas nusipirkt brangiausias, bet daug ką visvien finalinėje sąskaitoje įtakoja dažytojo asmeninė savivertė, kas su kokybe gali nieko bendro neturėt.

Pabaigai įdomus sutapimas - pažįstamas lygiagrečiai mano dažymui dažosi savo auto - bmw 7 klasės - sakykim panašaus dydžio mašina, tik kad pas jį prajomų dažyt nereik - tai labai įdomu būna sužinoti - kad BMW perpūtimas 700-800Eur, kai tuo tarpu man priskaičiuoja 1800+ be dažų taspats žmogus, o trečiam pusę mašinos išvis už centus dažo, ir dar toks, kur garažinis naminiam garaže chaltūrina.

Per visą šitą nuotykį su mersu gan dažnai tenka pastebėt, kad daugkam klientas su mersu asocijuojas su daug pinigų kišenėj, ir galima šaudyt kainas iš lempos, nors realiai viską iš paskutinių centų darai

tautvydas117 neprisijungęs   Cituoti