View Single Post
Old 2013-01-20, 16:18   #25
juozavas
 
juozavas's Avatar
 
Statusas: MB1 Forumo Rėmėjas
Užsiregistravo: 2011-05-17
Gyvenamoji Vieta: Vilnius
Pranešimai: 2,694

juozavas is on a distinguished road



Standartinis

Paimkim analogiją. Kodėl neleidžiama vairuoti atomobilio, kai esi apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų (alko/narko/farmo/etc.) ?
Todėl kad keli grėsmę sau ir aplinkiniams (nepradėsim diskutuoti apie reakcijos laiką, situacijos vertinimo ir sprendimų vairuojant priėmimo greitį, medžiagų įtaką nuotaikai, savikritiškumui, galų gale neuronų ryšiams ir pan.) - mokslu ir praktika įrodyta, kaip tos medžiagos veikia, ir kad veikia, ir nieks dėl to nesiginčija. Kai kur leidžiamas kompromisas - pvz. kaip pas mus - alkoholio koncentracija kraujyje iki 0,4 prom. (kitur išvis 0, arba kiek mažiau (0,2 prom.) arba kiek daugiau (0,6), bet daugumoj pasaulio valstybių - 0)

Dabar langai irgi blogina matomumą tamsiu paros metu. Iš to išplaukia tie patys parametrai kaip reakcijos greitis, atstumas iki kliūties pastebėjimo ir pan. Kadangi nėra mechanizmo, kuris leistų mašinom su tamsintais visais langais važinėti tik šviesiu paros metu, tai vėlgi prieinam kompromisą - tamsinkis tuos langus, ti netamsink tų, kurie gyvybiškai reikalingi vairuojant.

Vat ir fsio.

Jei kas nesuprato, truputį sutirštinant spalvas galiu pasakyt, kad man gražu, kai mašina ant trijų ratų. Man būna miela, malonu, jaukiau viduj. Ir pradėčiau važinėt su trim ratais. Kitiem tarsi nemaišau (kol nepadarau avarijos), techniškai tai irgi įmanoma, bet tai kenkia vairavimui. Vat ir viskas.

__________________
Visos kineziterapijos paslaugos 867242404
juozavas neprisijungęs   Cituoti