View Single Post
Old 2010-12-03, 09:54   #79
ldalius
 
Statusas: MB1 Forumo Rėmėjas
Užsiregistravo: 2010-05-27
Gyvenamoji Vieta: Panevėžys
Pranešimai: 6,370

ldalius is on a distinguished road



Standartinis

atvirai pasakius aš irgi visą gyvenimą buvau tik už mechanines dėžes ir taip pravažinėjau daugiau nei 20 metų. Tačiau savo nuomonę apie automatus pakeičiau prieš kokius 5 metus, kai dar dirbau su fura ir važiavome su šefu į estiją pirkti vilkiko. Nupirktą vilkiką varė jis namo, o man davė parvažiuoti su jo tuo metu turėtu BMW automatu. Pradžiai man buvo labai keista su juo važiuoti, tačiau paskui apsipratau ir netgi patiko.
Toliau žmona prieš gerus tris metus pareiškė norą pradėti važinėti, jei jai nupirksiu mašiną su automatine dėže. Kaip pirmos mašinos žmonai, dar nemokančiai gerai vairuoti ieškojau pigios, kad negaila būtų ją daužyti į tvoras ir bordiūrus. Nupirkau seną II Golfą dyzelį ir su APD. Pradėjo ji po truputi važinėti, matuoti bordiūrų aukščius, tvorų ir sienų tvirtumą ir kartas nuo karto kai važiuodavau į garažą jos golfiuką tvarkyti vis kaifuodavau po miestą raižydamas su automatine dėže. Patiko nerealiai. paskui po dviejų metų, kai ji išmoko jau neblogai važinėti nutariau pakeisti mašiną į naujesnę ir geresnę. Nupirkau po ilgų paieškų jai C250 automatą (kuris mano avatare sidabrinis matosi) Patiko man mersas su APD išvis nerealiai.
O kai susimasčiau sau pasikeisti turėtą sedaną W124 į universalą dar abejojau ko noriu ar mechano ar automato. Bet bisgi ryžausi automatui, nes tos mašinos pirkimo istorija yra aprašyta mano temoje apie Ldaliaus mašinas. Dabar patikėk manim senu užkietėjusiu vairuotoju, nes kaip žmona juokiasi esu gimęs su baranka ir bėgių rankena rankose (vien su fūromis esu prasukęs apie 1,5 limono km) tikrai dabar pajutau kas yra tikrasis MERCEDES Mersas su automatine dėže yra tikrai nuostabus dalykas, nes važiuoji jausdamas malonumą ir tiesiog ramiai klausai motoro burzgimo ir kaifuoji.
Lietuvių nacionalinė mąstysena yra prieš automatus nes:
1. Jo negalima užvesti ant buksyro
2. sugedusio negalima buksyruoti ant buksyro (nors tam reikalui yra atskiros išimtys)
3. užbuksavus dumble ar sniege negali padaryti taip vadinamos "raskačkės"
4. Atseit brangi priežiūra dėžės, remontas jei suges ir papildomas kuro suvartojimas (o tas kuro suvartojimas +1 ar +2 litrai tikrai atperka tą jaučiamą malonumą ir komfortą)
5. automatui turi būti tvarkingas variklis, pakaitinimo žvakės, starteris ir akumuliatorius
6. žiemą per didesnius šalčius reikia pašildyti stovint variklį, kad sušiltų bent kiek ir tepalas dėžėje.
Dėl visų šitų dalykų lietuviai automatų dar daug kas vengia. Kiekvienam savo, bet kam duodi pavažiuot su automatų tikrai dauguma pradeda mąstyti kitaip.
Ir iš kitos pusės mano nuomonė yra tokia sakykim bus nerealiai šalta ir snieguota žiema ir bus išvis neimanoma su automatu ir galiniais varomais ratais pavažiuoti mieste. Na pasėdėsiu namie tuos du mėnesius arba nusipirksiu laikinai už 100 ar 200 eurų seną benzininį golfą, kurį paskui padovanosiu kam nors arba išmesiu, bet visvien neatsisakysiu nei merso nei automato.
Man galbūt bendroje mano vairavimo ridoje sunkvežimai + mikroautobusas + lengvieji automobiliai - pravažiuota apie du milijonus km ir galbūt jau atsibodo daugiau nei 20 metų laikyti bėgių rankena dešinėje rankoje. Dabar galiu žmonai kojas paglostyti, nosį pasikasyti ar su kiaušiniais biliardą sulošti važiuodamas
Va tep


Paskutinį kartą redagavo ldalius; 2010-12-03 10:13 val.
ldalius neprisijungęs   Cituoti